Hulp bij de Pictoschrijver

Hulp

Klik in de linker kolom op het thema waarover je geïnformeerd wilt worden.
Informatie over alle licentiemogelijkheden staan op de licentie pagina.

De pictoschrijver is een co-creatie waaraan ook jij kunt meewerken door
- het delen van je verhalen met andere gebruikers via het Verzamelarchief 
- het doen van suggesties voor nieuwe picto's en andere verbeteringen via de Contactknop.

Veel gestelde vragen

Kun je pictotekst laten voorlezen?

Ja, de ondertitels kunnen rechtstreeks worden voorgelezen vanuit het Apple besturingssysteem (iPad). Het is ook mogelijk een PDF te laten voorlezen met Sprint of Kurzweil. Met Sprint kan het PDF worden geopend in de Sprint hoofdomgeving. Met Kurzweil kan het PDF worden omgezet met de PDFtoKES tool. De PDFtoKES tool is te vinden op computers waar Kurzweil op geïnstalleerd staat, maar kan ook worden gedownload door via lexima.nl de KES tools te downloaden.

Met de PDFtoKES tool kan de PDF met picto’s worden omgezet naar KES door de stappen van de conversie te doorlopen. De eerste stap is te kiezen waar het PDF staat, stap twee is het kiezen waar het PDF moet komen te staan, en stap 3 is het klikken op de conversie knop. Het bestand is nu omgezet en kan worden geopend en voorgelezen in Kurzweil.

Help... ik ben mijn schrijfveld kwijt!

Maak je scherm wat minder breed en je zult zien dat je schrijveld weer terugkeert! 

Kun je de Pictoschrijver vanaf een iPad gebruiken?

Pictoteksten maken doe je vanaf een laptop of een computer met muis en toetsenbord (Windows of Apple). Je kunt vanaf een iPad wel de website bekijken en inloggen met je (demo)licentie. Daarna kun je alle picto's oproepen en ook de verhalen uit het archief openen en lezen. Voor het maken van teksten is een iPAD niet handig.

Kan mijn licentie ook automatisch worden verlengd?

Ja, dat kan zowel met een basis licentie als met een grootgebruik licentie.
Maar dat gebeurt niet automatisch.
Je kunt daarvoor een verzoek indienen bij team pictoschrijver. Een mini licentie kan vooralsnog niet automatisch worden verlengd.

Mag ik de verhalen die ik maak ook verspreiden?

Ja, dat mag binnen je de instelling die de licentie beheert. Wil je een picto of pictotekst naar buiten verpreiden dan gelden de algemene copyright voorwaarden. Neem in dat geval contact met ons op. 

Kan ik ook mijn eigen afbeeldingen als picto opslaan?

Ja, dat kan. Zie handleiding. Een eenmaal opgeslagen eigen picto kun je ook weer verwijderen via het grijze kruisje dat verschijnt als je in het keuzeweld op 'jouw' picto gaat staan.
Van lieverlee krijg je er handigheid in welke afbeeldingen geschikt zijn om als eigen picto op te slaan. Bijvoorbeeld: een pasfoto, een png logo, een foto van een knuffelpop, de dagritmekaarten van jouw klas, of een afbeelding van een product (voor het maken van picto-boodschappenlijstjes) of van het keukengerei waar jouw leerling mee werkt... het is allemaal mogelijk. 

Welk type licentie past bij de diverse instellingen (KDV's) binnen onze organisatie?

We adviseren in dit geval elke instelling van een eigen basis licentie te voorzien. Dat heeft vooral te maken met de mogelijkheid om Eigen Picto's te uploaden. Je wilt dan niet dat de ene instelling kan beschikken over de foto's van de andere. Je voorkomt dit door elke instelling een eigen basislicentie te geven.
Wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op: contact@pictoschrijver.nl

Inloggen vanaf de computer op school lukt opeens niet meer

Probeer eerst eens in te loggen vanaf een andere pc dan die van school. Dus thuis bijvoorbeeld. Als dat wel lukt, dan heeft de school waarschijnlijk onlangs een andere server gekregen of de beveiligingssinstellingen veranderd. De ICTer van de school kan dit probleem oplossen.

PDF maken lukt niet meer. Wat nu?

Waarschijnlijk is er een andere server geplaatst of heeft de ICTer van jullie school de instellingen veranderd. Tip: probeer thuis eens of het daar wel lukt en vraag daarna hulp aan de ICTer. Lukt het thuis ook niet, stuur dan een mail naar Pictoschrijver.

Staat je vraag er niet bij?

Stel je vraag